maanantai 24. tammikuuta 2011

Kitinää kuvista

Hevostalli.netissä törmäsin topiciin OT. Vininää ja väninää, jonka linkittelen aikanaan. Nimimerkki J purki ilmoille ärsyyntymisensä virtuaalimaailman ilmiöihin, osani vihasta sain minä. Tavallaan - minähän julistin uusille pnp-harrastajille, että pohjoisnorjanponille menee helposti jotkut sph-kuvat. Kuulemma kaukaa haettua. Sama henkilö on aiemminkin kommentoinut myös, ettei juuri tuon takia pidä rodun virtuaalikäytöstä. Eikä tarvitsekaan.

Kaikki tietävät, että kun leikitään hyvin harvinaisen rodun kanssa, ovat kuvatkin harvinaisia. Itselläni on kansioissa 9 kuvaa aidoista pohjoisnorjanponeista. Poneja omistan huomattavasti enemmän, ja jostainhan minun on niille muille kuvat napsittava! Kuvattomat ponit eivät ole kivoja, kuva antaa niille persoonaa, vaikkei täyttäisikään rotumääritelmää.

© Karoliina © VRL-00102
Vasemmanpuoleisen kuvan aion ottaa käyttöön jollekin poneistani. Siinähän komeilee oikeasti piensuokki, mutta minusta ei ole kovin kaukaa haettua laittaa tuo peeänpeelle. Oikeanpuoleista taas en ikinä väittäisi pohjoisnorjanponiksi, vaikka suomenpienhevonen se siinäkin. Sen verran rotusilmää on mullakin.

J:n yhtenä perusteluna oli, että ei ole järkeä käyttää NJ-näyttelyissä kuvia jonkin muun rodun edustajasta. Olen täysin samaa mieltä asiasta. Mutta minäpä en kisaa NJ, enkä näyttelyitä muutenkaan, joten ei huolta ;)

Käytän poneillani ihan surutta niin suomenpienhevosten kuin issikoidenkin kuvia, ja tulen jatkossakin käyttämään. Eipä se minua haittaa, eikä haittaa muitakaan pnp-kasvattajia, kunhan kuva edes muistuttaa jotain pohjoisnorjanponin tapaista. Kaikki eivät siitä pidä, eikä tarvitsekaan pitää, en kuitenkaan aio vääränrotuisista kuvista tai peräti rakastamastani kasvatusrodustani luopua (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti